Maria Blankers

Life coaching voor vrouwen

Positief omgaan met stress & verandering

                                               

Van Klacht naar Kracht

Wanneer een bepaalde situatie, een probleem of een klacht een grote invloed heeft op je dagelijks leven, is het verzachten van deze ‘pijn’ meestal niet de enige oplossing.

Met coaching leer je om je kwalitatieve eigenschappen te (her)ontdekken. Door op een positieve manier leren om te gaan met je krachten en je emoties, wordt je een actief deel van de oplossing(en) van je problemen. Je zult daarnaast ook in staat zijn om problemen en situaties, zowel nu als in de toekomst, tijdig te herkennen en te voorkomen.

Wanneer alle stukjes van jouw persoonlijke puzzel op zijn plaats liggen, zul je je ‘goed in je vel’ voelen en een gevoel van tevredenheid en hernieuwde energie ervaren. Hiermee kun je (nóg) meer voldoening uit je leven halen.

Online sessies

Online coaching is in de coronatijd een mooi alternatief gebleken voor het volgen van therapie en coaching in de praktijkruimte. Maar online coaching is gebleven vanwege vele andere praktische redenen, zoals druk verkeer, efficiënter en flexibeler in tijd, makkelijk en ook op grotere afstand bereikbaar (internet kent geen immers geen afstand) .  

Mijn werkwijze en visie

Helderheid en bewustwording zijn twee belangrijke ankers binnen mijn sessies. Zonder deze twee ankers is er immers geen verbetering of oplossing mogelijk, voor welke situatie of probleem dan ook.

Een positieve instelling, veerkracht en zelfwaarde zijn onmisbaar voor nu en in de toekomst. Hiermee kun je vanuit jezelf de kracht en het inzicht halen. Bovendien kun je hiermee ook mee herhaling van dezelfde soort situaties en problemen te voorkomen. 

Motivatie is wat  jou in gang zet om (nieuwe) doelen te stellen, plannen te maken en wensen en dromen toe te laten. Motivatie zit in jezelf en werkt van binnenuit.

Hoop en inspiratie is wat jou positief kan prikkelen, in tijden dat je het (even) niet meer ziet zitten en je positiviteit ver te zoeken is.

Waar ik je mee kan helpen

Onzekerheid en twijfels

Kijk hier

Je ADHD ervaringen spelen hierin een grote rol. Door bijvoorbeeld je ‘ja maar’- gedachten om te zetten naar ‘ok, en’  krijg je een andere kijk op en een ander gevoel bij veel dingen die je bezighouden. Hierdoor zul je met meer zelfvertrouwen in je dagelijks leven, je beslissingen nemen.

Negatieve gedachten

Kijk hier

Deze hebben vaak een grote impact op je huidige en toekomstige dagellijks leven.  Dit is omdat je negatieve gedachten ook ongezonde emoties veroorzaken, die een grote invloed hebben op je dagelijks functioneren.  Het belemmert je om met  een gezonde dosis nieuwsgierigheid, motivatie en inspiratie je leven te leiden.

Persoonlijke groei & zelfontplooing

Kijk hier

De wet van de natuur laat ons allemaal groeien en ontwikkelen. Het is alleen niet zo eenvoudig om te groeien en onszelf te ontplooien tot de persoon die we graag willen zijn. Bewustwording speelt hier een grote rol en door uit je hoofd tekomen en je hardop uit te spreken, krijgen je wensen, visies en doelen een ‘vastere’ vorm.. en daardoor een betere kans van realiseren.

Verdergaan na je scheiding

Kijk hier

Verdergaan met je leven ná je scheiding maakt dat je heel bewuste keuzes moet gaan maken. Keuzes waarmee je effectief een nieuw bestaan kunt opbouwen. Een dagelijks leven, zoals jíj dat graag leeft. Met dromen en wensen om waar te maken. Vaak spelen ook ná je scheiding nog veel emotionele en praktische situaties een grote rol. Om hier niet in verstrikt te blijven of te raken kun je vaak het beste praten met iemand die met een empatisch oor naar je luistert en onafhankelijke begeleiding, advies of mentoring kan geven.

Positieve mindset

Kijk hier

Een ander woord voor mindset is mentaliteit. Als je een gezonde, positieve mentaliteit hebt, zal je gedrag ook positief zijn. Hierdoor kun je dan ook weer beter presteren en je doelen makkelijker bereiken. Merk je dat je mindset niet zo positief is als je zou willen, dan kun je natuurlijk alijd hier op je eigen manier aan werken. (aan jezelf blijven werken is natuurlijk altijd goed)  Met een goede mindset-coach heb je wel goede hulp om je doelen te stellen en deze sneller en effetiever te bereiken. Op deze manier heb je ook iemand die je erbij helpt om niet terug te vallen in je ‘oude’mindset.

Positief omgaan met veranderingen

Kijk hier

Een verandering is makkelijker om mee om te gaan, wanneer je beseft dat de verandering een feit is en je dit accepteert.  (Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk, vooral als hier veel gevolgen aan gebonden zijn). Dit geldt zowel voor een verandering die je zelf wilt, als een verandering waar je mee te maken krijgt van buitenaf. Pas daarna kun je er actief en positief mee aan de slag om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en keuzes te maken.

Alleenstaand ouderschap

Kijk hier

Bij het alleenstaand ouderschap spelen  meerdere factoren mee, waardoor je het ouderschap zwaarder vindt om mee om te gaan. Een groot verschil in hoe je het alleenstaand ouderschap ervaart heeft vaak te maken met hoé je alleenstaand ouder geworden bent. Of je er zelf voor gekozen hebt of dat de beslissing voor je is genomen. (scheiding of overlijden)  Je eigen mindset bepaald voor een groot deel hoe jij dit ouderschap ervaart, aanvaard en er mee omgaat.

Veerkracht en motivatie

Kijk hier

Veerkracht en motivatie gaan eigenlijk samen. Zonder motivatie om weer op te willen veren na tegenslag en teleurstelling, zul je daar waarschijnlijk niet eens een poging voor doen. Niemand anders dan jijzelf, kan jou motiveren…. maar een coach kan je wél helpen om ander inzichten te krijgen, een andere kijk op jezelf en je teleurstellingen en tegenslagen. Hierdoor zul je geinspireerd raken om altijd weer op te veren, positieve keuzes te maken en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Je grenzen en doelen stellen

Kijk hier

Hoe goed ken jij jezelf en maak jij jouw eigen regels en hou je vast aan de dingen die voor jou belangrijk zijn. Met andere woorden, hoe stel jij jouw grenzen. Bij iedere relatie of ontmoeting zouden zowel jij als de andere persoon hier bewust van moeten zijn en dit respecteren. Zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfwaarde zijn hiervan onmisbare waarde, zowel voor het stellen van je grenzen als het stellen van (nieuwe) doelen.

Zo boek je jouw coaching sessie

Een afspraak plannen

Vul het contactformulier op de contactpagina in en vervolgens neem ik contact  met je op voor een afspraak.               

Mijn agenda

Ik ben beschikbaar na overleg op middagen en avonden. Weekendsessies zijn bespreekbaar.

1e Online Sessie

Tijdens deze 1e sessie zullen we ingaan op  je hulpvraag en gaan we direct aan de slag. 

Hallo! Ik ben Maria

Life Coach

Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en verder al 25 jaar woonachtig in België. Mijn doel is om jou zo snel mogelijk duidelijkheid en inzichten te verschaffen, zodat jij weer verder kunt met richting aan je te leven zoals jij dat graag wilt. Onze gesprekken kunnen in het nederlands  of engels gehouden worden.